Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

6.8. Εθνική Ελλάδος ...γεια σου!!

 Λοιπόν, εντάξει, δεν περιμέναμε και πολλά πράγματα από την Εθνική μας ομάδα εφέτος... Είδαμε και το αποτέλεσμα με την Ν. Κορέα, 2-0, κακό ξεκίνημα και κακή ψυχολογική επίδραση! Αλλά και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο με την Νιγηρία τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά, το είδαμε... Τελικά, όμως, μας έπιασε το πείσμα, κάτι και από τις καλές ευκαιρίες, κάτι από καλύτερο συντονισμό και οργανωμένη δράση, κυριολεκτικά στο τέλος του πρώτου, αλλά και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, και να που σπάσαμε τελικά ..την γκαντεμιά μας με το Μουντιάλ..!
 Επιτέλους, νικήσαμε τουλάχιστον και σε έναν αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου! Κάναμε ένα βήμα μπροστά... Βέβαια, τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα με την Αργεντινή την Τρίτη, αλλά με άλλη ψυχολογία θα είμαστε τώρα, έτσι δεν είναι; (Γιατί όταν θυμάμαι κι εκείνα τα 4 γκολ που δεχτήκαμε παλαιότερα από αυτή την χώρα στο Μουντιάλ του 1994, άσ' τα καλύτερα... Θυμάστε που το τελευταίο γκολ το είχε βάλει ο Μαραντόνα τότε... αλλά και πόσο ανήμποροι φαινόμασταν τότε απέναντι σε εκείνα τα θηρία του ποδοσφαίρου..;)
 Τα σενάρια πρόκρισης είναι τρία. Και στα τρία, όμως, η Ελλάδα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα ..από την Αργεντινή, για να συνεχίσει στη διοργάνωση, και την ίδια ώρα η Ν. Κορέα να φέρει ..χειρότερο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, η Εθνική μας θα τερματίσει το πολύ τρίτη στον όμιλό της και ...επιστρέφει στην πατρίδα με μία νίκη αλλά και με μια αξιοπρεπή τουλάχιστον προσπάθεια.
    Θα δούμε, τελικά, τι θα γίνει...
 Και τι δεν θα 'δινα να ήμουνα κι εγώ εκεί στο καφενείο του Παύλου και να έβλεπα τον αγώνα μαζί με όλους του συμπατριώτες και να πίναμε και καμιά μπίρα, έτσι για να την χαρούμε την σημερινή νίκη της Εθνικής μας, μιας και έγραψε πάλι ιστορία...
 Αλλά βλέπεις είμαι εδώ στην Αθήνα ...με τον καύσωνα να επιμένει! (Έχουμε και αυτές τις βουβουζέλες φέτος που μας έχουν πάρει τα αυτιά... και μόνο από την τηλεόραση! Φαντάσου τι γίνεται εκεί, μέσα στα γήπεδα... Τι 'ναι κι αυτό το πράγμα! Απίστευτο! Είναι τοπική παράδοση, σου λέει, και δεν πρέπει να τις καταργήσουν!)
Δεν πειράζει, όμως: Εθνική Ελλάδος, γεια σου!!!
 όπως τραγούδαγε παλαιότερα και ο Διον. Σαββόπουλος...
Πελλ. Β

Δεν υπάρχουν σχόλια: