Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Καθυστερεί ο Παραευρώτιος λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων

 Η Λακωνία για ακόμα μια φορά θα υποφέρει από τα αρχαία της. Σε αυτή την διαπίστωση φτάνουν οι ειδικοί του ...έργου Λεύκτρο – Σπάρτης καθώς τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι αρκετά και θα καθυστερήσουν για λίγο την ολοκλήρωση του έργου. Το χρονοδιάγραμμα έδειχνε πως η παράδοση του έργου που θα δώσει στην Λακωνία ανάσα ανάπτυξης θα δοθεί στο τέλος του 2012. Λόγω όμως των αρχαίων που βρίσκονται κατά μήκος του νέου οδικού άξονα οι εργασίες αναστέλλονται και το λόγω λαμβάνει η αρχαιολογική υπηρεσία για την περεταίρω έρευνα. Έτσι λοιπόν ο οδικός άξονας Λεύκτρο Σπάρτης θα καθυστερήσει να δοθεί στην κυκλοφορία κάποιους μήνες με στόχο να παραδοθεί τους πρώτους μήνες του 2013. Οι Λάκωνες ευελπιστούν να δοθεί στην κυκλοφορία το γρηγορότερο δυνατό και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών που τώρα ταξιδεύουν από την μοναδική οδική αρτηρία Σπάρτη – Τρίπολη που χρονολογείται από το 1950 με ελάχιστες παρεμβάσεις βελτίωσης.
Πηγές: report24.gr , tromaktiko.gr

Υ.Γ. Τελικά, χρειάστηκε να έρθει το Πάσχα του 2016, για να δούμε ...Ανάσταση και να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: