Κυπαρίσσι, Λογκανίκος, Βεργαδέικα, Φουντέικα, Άγ. Κωνσταντίνος (Ρεγκόζενα), Αγόριανη, Γεωργίτσι, Αλευρού, Καστόρειο (Καστανιά), Λουσίνα, Ντεμήρου (Κάστωρ), Καστρί, Νέα Λιβερά, Σερβέικα, Bορδόνια (Λόπεση, Παπαδιάνικα, Επάνω Χώρα, Σουλήνα, Κάμπος, Όραχος), Καραβάς, [Σελλασία, Κονιδίτσα], Παρδάλι, Πελλάνα, Περβόλια
Με αυτή την καταπληκτική θέα του Ταϋγέτου μεγαλώσαμε στον τόπο μας ...από μικρά παιδιά

..κατά παράφραση του κόμικ "Asterix & Ovelix: "Σε ένα χωριό της Λακωνίας δυο ανυπότακτοι χωριάτες είπαν να φτιάξουν το δικό τους μπλογκάδικο"
Βασικά θέματα ...με μια ματιά:
Αναρτήσεις:

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εκδημία ιερομονάχου π. Νεκταρίου Παπαδάκη

Δημοσιεύθηκε στις 29/4/2014 από την Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης
Ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο απεβίωσε το Σάββατο, 26 Απριλίου 2014, σε ηλικία μόλις 46 ετών ο αείμνηστος ιερομόναχος π. Νεκτάριος Παπαδάκης, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Θωμά του εν Μαλεώ Βελανιδίων, που ανήκει  στην Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την επόμενη ημέρα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Παπαδιάνικων, προεξάρχοντος του σεβ. μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του εκθείασε το φιλότιμο, την ανεκτικότητα και την καλοσύνη του εκλιπόντος. Εκ μέρους των κατοίκων της Πελλάνας μίλησε ο ιερομόναχος π. Ευσέβιος Ρασσιάς, ο οποίος υπογράμμισε την αγάπη του εκλιπόντος για την Εκκλησία, αλλά και για την Πελλάνα, στην οποία υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο αοίδιμος π. Νεκτάριος Παπαδάκης, του Δημητρίου και της Χριστίνας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου 1968. Αποφοίτησε από το Ι.Ε.Κ. Κορίνθου «Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης». Χειροτονήθηκε διάκονος στις 27/12/2008 στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Παπαδιάνικων και πρεσβύτερος στις 29/12/2008 στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου από τον σεβ. μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.
Υπηρέτησε ως εφημέριος στις ενορίες Πολοβίτσας, από 30/12/2008 έως 18/1/2010, και Πελλάνας, από 19/1/2010 μέχρι την εκδημία του.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: